Найменш захищені від угону автомобілі

Найменш захищені від угону автомобілі

Британська компанія Thatcham Research, що займається питаннями дорожньої безпеки, склала рейтинг захищеності автомобілів від угону. У дослідженні взяли участь тільки машини з системою безключового доступу.

Всього в тестах в 2019 брало участь 11 автомобілів, з них оцінку «відмінно» отримали чотири моделі: Audi e-tron, Jaguar XE, Range Rover Evoque і Mercedes B-Class. На думку експертів, на цих автомобілях використовується найбезпечніша бездротова технологія для запуску двигуна без ключа.

У свою чергу, оцінку «погано» отримали відразу шість автомобілів. Серед них: Ford Mondeo, Hyundai Nexo, Kia ProCeed, Lexus UX, Porsche Macan і Toyota Corolla. У дослідженні наголошується, що ці машини мають безліч надійних систем безпеки, але при цьому уразливі для викрадення за допомогою дистанційного перехоплення коду ключа.

Найгіршою оцінки в рейтингу удостоївся кросовер Suzuki Jimny. У Thatcham Research заявили, що цей автомобіль не має навіть базової захистом від дистанційного злому.

«Це дослідження спрямоване на усунення вразливості автомобілів для віддаленого злому і викрадення. У нас є безліч прикладів, коли таким способом машина викрадалася буквально за кілька секунд. Тепер розробники автомобілів з низькою оцінкою безпеки, зможуть внести необхідні зміни в технічну частину транспортних засобів », — пояснив технічний директор Thatcham Research Ричард Білліальд.