Рейтинг найнадійніших нових авто очолила Toyota Prius

Список з восьми автомобілів був складений бюро Consumer reports за підсумками опитування реальних власників з США. В рамках анкетування вивчалося 17 параметрів: від неприємностей з якістю збірки до проблем з різними бортовими системами. Примітно, що в списку домінують «японці»: шість представлених нижче машин родом з країни сонця що сходить, а ось американець всього один. Отже, на кого з нових моделей можна покластися?

Toyota Prius

Toyota Prius

Так вже вийшло, що в українців автомобіль Toyota Prius асоціюється з новою патрульної поліцією, але в американців це назва — символ слова «надійність». За логікою речей, більш складна гібридна система повинна ламатися частіше старого доброго ДВС, але, тим не менше, скарг на несправності «Пріуса» до смішного мало.

Lincoln Continental

Lincoln Continental

Хоча канонічний американець в сьогоднішньому списку тільки один, забрався він досить високо. Lincoln Continental зумів догодити співвітчизникам дуже комфортною їздою, хорошою керованістю і відсутністю будь-яких неприємностей, по крайней мере, на перших кілометрах.

Тим, хто зважився на покупку Lincoln Continental, власники зі стажем рекомендують звернути увагу на модифікацію з 2,7-літровим твинтурбо V6. Для любителів погарячіше є і 400-сильна альтернатива з 3,0-літровим мотором. Який би агрегат ви не вибрали, його рев в салоні чути практично не буде, так як шумоізоляцію називають одним з головних достоїнств моделі. Поруч з нею — місткість салону, дороге оздоблення та якісна збірка.

Subaru Crosstrek (XV)

Subaru Crosstrek (XV)

Цей автомобіль знаком українцям як Subaru XV, а ось жителям Штатів він відомий під ім’ям Crosstrek. Також вони добре обізнані про надійність даного авто. Серед сильних сторін паркетника власники зазвичай відзначають адекватний апетит 2,0-літрового 4-циліндрового двигуна, навіть при наявності системи повного приводу. Також їм подобається комфортна їзда, тихий і затишний салон.

Серед великої кількості позитивних сторін власники такої машини відзначають всього один недолік — не дуже вражаючу їзду. Драйверський «фан» за кермом цього кросовера прокидається далеко не у кожного, але тут вже кому що подобається. Зате Subaru XV став безпечнішим: кросовер отримав фірмову систему допомоги водієві EyeSight, в яку входить, наприклад, функція автоматичного екстреного гальмування і попередження про виїзд зі смуги.

Mazda 6

Mazda 6

Mazda 6 порадувала покупців відмінною керованістю. Господарі відгукуються про модель, як про динамічну та моторну машину. Хвалять і 2,5-літровий 4-циліндровий двигун машини у якого ще й скромний апетит. Такий двигун в Штатах йде в базовій комплектації, тоді як для України стандартним є 2,0-літровий атмосферник на 165 кінських сил.

Також у тих, хто вже встиг поїздити на новій Mazda 6, немає ніяких претензій до якості і компонуванні салону, хоча покупці попереджають, що багатьом, все ж, доведеться призвичаїтися користуватися «шайбою», яка управляє мультімедійкой. До слова, вона тепер почала дружити з системою Apple CarPlay, чого раніше за моделлю не водилося.

Kia Sedona (Carnival)

Kia Sedona (Carnival)

Судячи з усього, компанія Kia ще не готова стати гідним представником преміум-сегмента. По крайней мере, модель Kia Cadenza виявилася в рейтингу найбільш ненадійних авто. А ось з сімейними машинами у автовиробника все в повному порядку — жителі США високо оцінили надійність мінівена Kia Sedona, який за межами Штатів відомий як Carnival.

Крім відсутності критичних поломок, покупці відзначили привабливий і тихий салон машини, також віддавши належне зручному компонуванню інтер’єру. Більш того, до смаку припав і 3,3-літровий двигун V6 на 276 кінських сил, який з’явився у авто в новому 2019 модельному році. Тепер в парі з таким агрегатом працює 8-швидкісний автомат. І працює без нарікань.

Honda Fit (Jazz)

Honda Fit (Jazz)

У популярності компакта Honda Fit, відомого європейським споживачам як Jazz, сумніватися не доводиться. У минулому році машина розійшлася по світу накладом більш ніж в 302 000 примірників, що зробило його п’ятої по успішності моделлю В-класу на глобальному ринку. При цьому, згідно з результатами дослідження, модель не є частим гостем СТО.

Клієнти тепло зустріли пакет електронних систем безпеки Honda Sensing, які раніше не були доступні для малолітражки. Тепер у машини є і адаптивний круїз-контроль, і функції пасивної безпеки, такі як попереджувальні сигнали про можливі сутички. Єдино, над чим власники рекомендують попрацювати автовиробникові, це шумоізоляцією салону, яка залишає бажати кращого.

Lexus NX

Lexus NX

Ще один, але не останній на сьогодні кросовер, до якого клієнти мають право бути трохи більш вимогливими. Все таки ціна преміального SUV в Штатах майже в два рази вище, ніж Mazda CX-5 (буде згадано нижче). Не дивно, що поломки переслідують автомобіль не дуже активно, а кількість скарг клієнтів (а точніше їх відсутність) дозволило моделі знайти своє місце в даному списку.

У масі своїй покупці нового Lexus NX задоволені роботою 2,0-літрового турбодвигуна, але фан від водіння цим кросовером не такий великий, якщо порівнювати з іншими представниками Lexus. І все ж зовсім вже нудним NX не вважають. Покупці задоволені і показниками витрати палива, які можна зробити ще менш помітними з 2,5-літровою гібридною версією кросовера. У той же час, у деяких клієнтів залишилися певні нарікання на огляд через заднє скло і обмежений вантажний простір.

Mazda CX-5

Mazda CX-5

Нині досить рідко можна побачити рейтинг автомобілів, в якому не домінують кросовери. І все ж, якщо мова йде не про популярність, а про надійність, даний клас вже не так часто маячить перед очима. У нинішньому списку всього три паркетника, і один з них — красень Mazda CX-5.

Говорячи про новий Mazda CX-5, власники відзначають рівну роботу двигуна, а також чуйну і приємну керованість. Ще клієнтів підкуповує тихий салон і якісна обробка інтер’єру. Більш того, комфортно себе почувають як сідоки першого ряду, так і мешканці гальорки. Також у машини досить щедра базова комплектація, де є, наприклад, система попередження екстреного гальмування. Та й сам зовнішній вигляд автомобіля, давайте визнаємо, вкрай привабливий.