Україну охопила хвиля викрадень автомобілів

Україну охопила хвиля викрадень автомобілів

Останнім часом Україна буквально захлиснули викрадення автомобілів. Повідомленнями про викрадення рясніють соцмережі. Найцікавіше, якщо раніше викрадачі намагалися обходити стороною рідкісні і помітні автомобілі, що мають оригінальний тюнінг або аерографію на кузові, а також моделі в оригінальних модифікаціях, то в даний час примітність автомобіля не є панацеєю від угону. Багато хто вважає, що така тенденція пов’язана з безкарністю, яка породжує нахабство, адже викрадаючи унікальне авто злодії впевнені, що їх ніхто не зловить.

Днями серед білого дня у клініки «Борис» на проспекті Бажана в Києві був викрадений яскраво-червоний позашляховик Mercedes-Benz GLE Coupe, який належить відомій співачці і моделі Даші Астаф’євої. Викрадачів абсолютно не бентежило велика кількість камер відеоспостереження. В Одесі був викрадений трьохдверний Range Rover Evoque яскраво-червоного кольору, який важко не помітити навіть у щільному автомобільному потоці. У Києві був викрадений Range Rover Evoque з білим дахом. А в Миколаєві був викрадений прямо з двору приватного будинку яскраво-синій BMW X5 в обвісі від Hamann.

Проте офіційна статистика говорить про те, що в цьому році число викрадень скоротилося. За інформацією МВС, за 10 місяців 2017 року Україні було викрадено 7580 автомобілів, а це на 3121 автомобіль менше, ніж в попередньому році. Однак така статистика зовсім не заспокоює власників автомобілів, адже викрадачі модернізуються, і за допомогою новомодних штучок в лічені секунди можуть зламати будь-яку сигналізацію і завести автомобіль. Почастішали також випадки викрадення автомобілів з охоронюваних стоянок.

Установка сигналізації схожа на «російську рулетку». Власнику авто лише залишається сподіватися, що у викрадачів не опиниться «ключа» від його автомобіля.

Всіх недоліків сигналізацій та інших електронних протиугінних систем позбавлені механічні протиугонні замки на коробку перемикання передач і кермо, вироблені чеською компанією Construct. У закритому стані замок блокує перемикання передач або поворот керма, що робить неможливим керування транспортним засобом і викрадення його. Для отримання додаткової інформації про механічних протиугінних замках Construct звертайтеся в інтернет-магазин construct.in.ua, телефонуйте (044) 331-60-31 або (098) 151-60-31.