Електромобіль Audi побудують на основі Porsche

Електромобіль Audi побудують на основі Porsche

Німецька компанія Audi розробляє електричний купе-седан E-Tron GT, який може скласти серйозну конкуренцію відомому електрокару Tesla Model S.

Новинка від Audi буде відрізнятися яскравим динамічним дизайном і вражаючими технічними характеристиками. Втім, до появи нової електричної моделі Audi ще дуже далеко — планується, що вона надійде у виробництво тільки в 2022 році, повідомляє німецьке видання «Auto Motor und Sport». Підтвердив цю інформацію і член правління Audi Петер Мертенс.

Електричний Audi E-Tron GT буде представляти собою елегантний седан, що позиціонується як чотирьохдверне купе. Його дизайн об’єднає в собі елементи інших концепт-карів — Q8, R8 E-Tron і інших Audi EV, представлених раніше. Відмінною рисою зовнішності новинки стане масивна закрита радіаторна решітка з емблемою Audi, а також звужена світлодіодна передня і задня оптика.

Електромобіль Audi E-Tron GT

За попередньою інформацією, електричний купе-седан буде побудований на платформі концепт-кара Porsche Mission E, вперше представленого в 2015 році на Франкфуртському автосалоні (Porsche Mission E повинен з’явитися у продажу в кінці 2019 року). Audi E-Tron GT також буде повнопривідним і отримає два електромотора (по одному на кожну вісь), які сумарно розвивають 600 кінських сил. Завдяки такій начинці електромобіль зможе «вистрілювати» до першої «сотні» (100 кілометрів на годину) всього за 3,5 секунди, а максимально розганятися до 250 кілометрів на годину. Запас ходу Audi E-Tron GT складе близько 500 кілометрів, причому зарядити батарею до 80 відсотків можна буде всього за 15 хвилин завдяки новій системі прискореної зарядки Turbo Charging.

Орієнтовна вартість Audi E-Tron GT — від 100 тисяч євро.